Derince'de anlamlı etkinlik: "Farkımızla Kaynaşır, Sevgi ile Başarırız"

Derince Merkez Bankası Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "Farkımızla Kaynaşır, Sevgi ile Başarırız" projesi kapsamında, Down sendromlu bireyler ve öğrenciler bir araya gelerek kaynaşmanın ve empati kurmanın önemini vurgulayan anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi

"FARKIMIZLA KAYNAŞIR, SEVGİ İLE BAŞARIRIZ’’ PROJESİ

Dünya Kromozom Kardeşliği Derneği'nin,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi desteğiyle hayata geçirdiği "Farkımızla Kaynaşır, Sevgi ile Başarırız" projesi kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Derince Merkez Bankası Anadolu Lisesi'nde düzenlenen etkinlikte, Down sendromlu bireyler öğrencilerle bir araya gelerek kendilerini kitaplardan değil, birebir etkileşim kurarak tanıtma fırsatı buldu.

PROGRAMA YOĞUN İLGİ

Etkinliğe; Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Dünya Kromozom Kardeşliği Derneği Başkanı Neriman Akbulut, Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Erin, Okul Müdürü Erdal Bozkurt, Kocaeli Üniversitesi Rektörü'nün eşi Prof. Dr. Zeynep Cantürk, akademisyenler, öğrenciler, öğretmenler ve özel bireylerin aileleri katılım sağladı.

KAYNAŞMANIN GÜCÜ

Program boyunca öğrenciler ve Down sendromlu bireyler, farklı etkinliklerle kaynaşma fırsatı buldu. Ders öğretmenleri rehberliğinde resim, müzik ve spor aktiviteleri düzenlenerek özel bireylerin yeteneklerini sergilemesine olanak sağlandı.

Kocaeli Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Elif Karagün, etkinlik kapsamında çocuklarla söyleşi yaparak onlarla karşılıklı soru-cevap şeklinde bir iletişim gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan proje gönüllülerinden halk oyunları öğretmeni Cihan Denli eşliğinde öğrenciler ve Down sendromlu bireyler birlikte horon oynayarak unutulmaz anlar yaşandı.

DERİNCE MERKEZ BANKASI ANADOLU LİSESİ'NDEN EŞSİZ EV SAHİPLİĞİ

Derince Merkez Bankası Anadolu Lisesi Müdürü Erdal Bozkurt, farklılıkların zenginlik olduğunu vurgulayan bu anlamlı programa ev sahipliği yaparak, toplumda farkındalık oluşturulmasına önemli bir katkı sundu. Öğrenciler, Down sendromlu bireylerle bir araya gelerek empati geliştirme fırsatı buldu ve kaynaşmanın gerçek anlamda ne kadar değerli olduğunu deneyimledi.