Kaynak: HABER MERKEZI
Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde yüksek verim özelliklerine sahip ırkların bölgesel adaptasyonunun sağlanması, üstün verim özelliklerine sahip hayvanlardan elde edilen spermalar/payetlerin kullanılması ile öncelikli olarak bölge hayvancılığı olmak üzere ülke hayvancılığında verim artışlarının sağlanması amacıyla Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin bir devamı niteliğinde olan bu eğitim, küçükbaş hayvancılığın verimliliğini artırmayı ve sektörün sürdürülebilirliğini sağlamayı hedeflemektedir. Siirt Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bu eğitim ile birlikte akademik bilgi sahaya aktarılmış oldu.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak, Üniversitede ilk kez gerçekleştirilen Laparoskopik Suni Tohumlama Eğitimi’nin bu alanda düzenlenecek yeni eğitim programlarıyla destekleneceğini, özellikle bölgemizden başlayarak ülke genelindeki veteriner hekimlerin uygulamalı deneyim kazanacağını belirterek yöntemin sahada yaygınlaşmasının öncelikle bölge daha sonra da ülke küçükbaş hayvancılığına önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Ayrıca, Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi olarak küçükbaş hayvanlarda hem dondurulmuş hem de taze spermayla yapılan suni tohumlama uygulamalarını rutin hale getirmeyi ve bu sayede yüksek verimli hayvanların ülke çapında yaygınlaşmasına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi.
Bilimsel bilgilerin sahaya aktarılıp uygulamalı olarak gösterildiği eğitim, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.