CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka Hamburg’da “Dünya Kadınlar Günü” etkinliğine gidiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Hamburg’da “Dünya Kadınlar Günü” etkinliğine katılım sağlayacak.

Önce bir haber verelim;

Almanya’nın Hamburg kentinde Friedrich-Ebert-Stiftung'un 100. yıl dönümü kapsamında “Dünya Kadınlar Günü” etkinliği yapılacak.
Farklı ülkelerden parlamenterlerin katılım sağlayacağı etkinlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka Türkiye’yi temsil edecek.
Programın ilk bölümünde “Demokrasinin cinsiyet eşitliğine ihtiyacı var! Antifeminizmin yükselişine nasıl karşı koyabiliriz?” başlığını tartışılacak.
Moderatörlüğünü Friedrich-Ebert-Stiftung Koordinatörü Stefanie Elies’ın yapacağı panelde, Nazlıaka’nın yanı sıra SPD Genel Başkan Yardımcısı Serpil Midyatlı, Orta Avrupa Üniversitesi Cinsiyet Çalışmaları Bölümü Profesörü Holştayn Andrea Pető ve Gazeteci Cécile Calla yer alacak.

Panelde şu başlıklar tartışmaya açılacak:

- Dünya çapındaki kitlesel anti-feminizmi ve onun kamusal ana akıma nüfuz etmesini nasıl önleriz?

- Ulusal sınırların ve bazen farklı siyasi kampların ötesinde olan farklı feminist hareketleri nasıl bir araya getirebiliriz?

- Yapısal ve stratejik olarak hangi yenilenme süreçlerinin yürütülmesi gerekiyor ve anti-feminizmle mücadelede öncelikler nelerdir?

Programa ilişkin konuşan Aylin Nazlıaka, demokrasinin halkın iradesinin temel alındığı bir yönetim biçimi olduğuna vurgu yaparak, “Cinsiyet eşitliği, demokrasinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Ancak son yıllarda, dünya genelinde özellikle sosyal medyanın etkisiyle hızla yayılan antifeminizm, bu eşitlik mücadelesini zora sokmakta, toplumsal cinsiyet eşitliği önünde ciddi engeller oluşturmaktadır” dedi.

Antifeminizmin, feminizm ile ilgili yanlış algı oluşturan, cinsiyet eşitliğini reddeden, kadınların toplumsal haklarının ve özgürlüklerinin kısıtlanmasını savunan bir hareket olduğunu belirten Nazlıaka, yükselişinin sebeplerini “eşitsizliklerin derinleşmesi, medyanın rolü, sağcı ve popülist hareketler, güçlenen kadınların başta istihdam ve ekonomi olmak üzere erkeklerin yaşamındaki etkilerinden rahatsızlıklar, feministlere yönelik olumsuz önyargılar, kollektif erkek hakları hareketinin yaygınlaşması” olarak sıraladı.

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ PROJESİ

Aylin Nazlıaka 'toplumsal cinsiyet eşitliği' toplantısına katılıp bir de konuşma yapacak.
Ancak, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ne anlama geldiğini de Aylin hanıma hatırlatalım;

* Toplumsal cinsiyet eşitliği, “kadın erkek biyolojik olarak eşittir” olarak anlaşılıyorsa yanlıştır.
* Kadın ve erkek biyolojik olarak eşit değildir çünkü genleri farklıdır.
* Psikolojik olarak da kadın ve erkek eşit değildir çünkü duygu ifadeleri farklıdır.
* Hepsinden öte, toplumsal cinsiyet eşitliği küresel bir ideolojidir.
* İstanbul sözleşmesinin bize dayattığı toplumsal cinsiyet eşitliği kültürel psikolojik savaşının bir sonucu.
* Cinsiyet eşitliğini değil cinsiyet adaletini savunmak gerekir.
* Bu küresel ideoloji sebebiyle önümüzdeki on yıllarda aileyi bir arada tutan rol paylaşımı bozulacağı için evlilikler hızla dağılacak.
* İnsanlar evliliği ayak bağı olarak görecekler ve dünya nüfusunun artışı duracak.
* Ancak toplumun yapı taşı ve güvenli alanı yani sığınağı olan aile dağıldığı için toplumun ruh sağlığının bozulması mukadder olacaktır.