Çorum'da 24 eğitimciden gönüllere dokunan kitap

Osmancık’ta 24 idealist ve gönül ehli eğitimcinin kaleme aldığı ‘Gönüllerde İz Bırakan Eğitim Anıları’ adlı kitap, eğitim camiasında büyük bir heyecan uyandırdı.

‘Gönüllerde İz Bırakan Eğitim Anıları’ adlı kitap; yüreğine eğitim aşkını kazımış insanların, mesleğin sadece bir iş değil, bir gönül işi olduğu bilinciyle hareket eden öğretmenlerin, öğrencileri ile yaşadıkları gerçek yaşam öykülerinden oluşuyor.
Bu özel çalışma, yalnızca bir kitap değil; aynı zamanda hayatlara dokunmuş, sınıflarda yaşanmış gerçek olayların, samimi duygularla yoğrulmuş anılarının bir araya gelmesiyle oluşmuş bir ‘gönül atlası’ niteliğinde…

Kitapta yer alan her bir anı; bir öğretmenin ‘iç dünyasına’, bir öğrencinin ‘hayatına’, bir annenin ‘duasına’ ya da bir okulun ‘unutulmaz günlerine’ dokunuyor.

Kimi zaman bir çocuğun ilk okuma heyecanı, kimi zaman da bir öğretmenin öğrencisiyle kurduğu bağ okuyucunun kalbine işliyor.
Satırlar arasında gezerken sadece okumuyor; hissediyor, yaşıyor ve derinden etkileniyorsunuz.
Kitabın ortak mesajı net: “Eğitim, sadece müfredattan ibaret değildir. Öğretmenlik; yeri geldiğinde bir çocuğun en yakın dostu, bir ailenin umudu, toplumun vicdanıdır’

Kitapta anlatılan her anı, mesleğe duyulan sevginin, sabrın, emeğin, mücadelenin ve vicdanın en saf haliyle dışavurumudur.  Çünkü; eğitim bir meslek değil, bir gönül yolculuğudur.

‘Gönülde İz Bırakan Eğitim Anıları’ kitabı; eğitimciler, veliler, öğrenciler ve yüreğinde insan sevgisini yaşatan herkes için hem öğretici hem de ilham verici bir kaynak olarak kitaplıkların başköşesinde yerini almaya aday. Kitap, ilk etapta 1000 adet basıldı. 

Kitabın koordinatörlüğünü Osmancık, 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Şener Demir yaptı. ‘Gönüllerde İz Bırakan Eğitim Anıları’ kitabında 24 sınıf öğretmeni bölüm yazarı olarak görev aldı.  Kitabın; Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl başlatmış olduğu ‘Dilimizin Zenginlikleri’ projesine katkı sunması bekleniyor. ‘Gönüllerde İz Bırakan Eğitim Anıları’ kitabı ile, öğrencilerin öğretmenlerini örnek almaları ve öğrenciler içerisinden küçük yazarların yetişmesi hedefleniyor.

Kitapta yer alan öğretmenler ve eserleri şu şekilde:

Şener Demir ‘Zihinlere Açılan Gönül Kapısı’,  Ali Karaçam ‘En Yakın Arkadaşım Kalem’,  Bilgin Köroğlu ‘Öğretmen Olmak’,  Ceren Aydın ‘Kayıp Anahtar’,  Derya Eliçora ‘İlk Atama, İlk Heyecan’,  Elif Korkmaz ‘Torosların Zirvesindeki Umut’,  Emine Kayalı ‘Büyük Hayaller, Küçük Adımlar’, Fatih Mehmet Arafat ‘Hayatımda Aldığım En Güzel Hediye’,  Halim Sarı ‘En Güzel Ödül’,  Hasan Hüseyin Akgül ‘Ses Hissettirme(Hangi Dilde)’, İbrahim Gündoğdu ‘İyi ki’,  Kemal Yıldız ‘Ağrı’da İlk Heyecan’ Kıyasettin Karaköse ‘Öğretmenlikte Sabır, Sevgi Ve Vicdan’,  Mehmet Çıplak ‘Okul Sevgisi’,  Mehmet Kara ‘Dağ Köyünde Bir Öğretmen’  Mehtap Demir ‘İyi ki Öğretmenim’,  Melahat Çelik ‘Çocukların Gözünden Sevgi’,  Muzaffer Karaca ‘Sınıf Başkanı Meryem’,  Nalan Boyar ‘Sevginin Gücü’,  Nurcan Çayır ‘Öğretmen Olmak’, Rafet Namalır ‘Öğretmenlik: Sadece Bir Meslek Değil, Bir Yaşam Biçimidir’,  Seval Ünver ‘Patates Baskısı’,  Yelda Kılıçarslan ‘Yüreğimdeki Resimler’,  Zehra Kartal ‘Çocuk Kalbim’.