Son dönemde yapay zeka teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte yapay zeka ile oyun yapmak artık sadece kodlama bilenlerin değil, herkesin ulaşabileceği bir alan haline geldi. Hollandalı bir girişimci olan Pieter Levels, tek bir satır kod yazmadan geliştirdiği oyundan elde ettiği gelirle herkesi şaşkına çevirdi.
Yapay zeka ile oyun yapmak kazanç kapısı haline geldi
Levels, yapay zeka ile oyun yapmak fikrini hayata geçirirken hiçbir yazılım bilgisine sahip değildi. Oyun geliştirme sürecinde Claude 3.7 Sonnet adlı bir yapay zeka modelinden yardım aldı ve oyunu sadece sözlü komutlarla tarif ederek geliştirdi. Bu sayede, kod yazma zorunluluğu olmadan istediği oyun yapay zeka tarafından kodlandı.
Mart 2025’e gelindiğinde, oyunun popülaritesi hızla arttı ve 87 bin dolar gelir elde edildi. Üstelik bu kazanç, yalnızca bir ayda gerçekleşti. Eğer bu hızda devam ederse, yapay zeka ile oyun yapmak sayesinde yıllık kazanç 1 milyon doları aşabilir. Bu gelişme, yapay zeka teknolojisinin oyun geliştirme dünyasında devrim yarattığını ve büyük bir ekonomik fırsat sunduğunu gösteriyor.
Guys the ▲ UFOs are back, this time they’re white
And with extra creepy sound
There’s also a mother UFO
I swear I didn’t add them 😬 https://t.co/y7kJSqBoFe pic.twitter.com/CC4j3WxQLM
— @levelsio (@levelsio) March 11, 2025
Levels’in geliştirdiği uçuş simülasyonu oyunu fly.pieter.com, oyunculara hem gerçekçi bir uçuş deneyimi sunarken hem de çok oyunculu modda diğer kullanıcılarla rekabet etme şansı tanıyor. Oyun, Şubat 2025’te piyasaya sürüldü ve sadece bir ay içinde büyük ilgi gördü.
İlk haftada, mikro ödeme sistemleriyle 1.000 doların üzerinde kazanç elde edildi. Oyuncular, yapay zeka ile geliştirilen bu oyunda zeplinlere reklam afişleri yerleştirebiliyor ya da yaklaşık 30 dolarlık ödeme karşılığında özel uçaklar satın alabiliyorlar. Yapay zeka ile oyun yapmak, küçük yatırımlarla büyük kazançlar sağlamaya olanak tanıyor.
İlginizi çekebilir: Samsung S25 Edge Geekbench testinde! iPhone 17 Air katili mi?
Peki siz, yapay zeka ile oyun yapmak konusunda ne düşünüyorsunuz? Gelecekte bu tür projelerin daha fazla yaygınlaşacağını düşünüyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!